torsdag 29. januar 2015

Anemones skafferi; snart historie


Da har det ikke blitt laget et eneste innlegg her siden jeg startet opp nettbutikken min den 28.3.2014.

Men nå føltes det naturlig å lage et nytt. Jeg har bestemt meg for å legge ned nettbutikken; og det føle jammen HELT greit. Ikke NOE nederlag, men bare en stor glede for at jeg har turt å gjøre dette. 
JEG har klart dette!!!! Teksten på bildet føles derfor så riktig for meg akkurat nå. Jeg angrer INGENTING. Jeg har fått utrolig mye tilbake. Masse hyggelig tilbakemeldinger og masse positiv energi. 

Men det som til slutt gjorde utslaget for valget er att sammen av mange elementer. Jeg var veldig klar over at det å starte opp egen business krever MYE tid, men jeg har følt på kroppen at det som jeg tenkte skulle være en fleksibel situasjon med tanke på å ha to små barn, jammen viste seg å stjele ALT for mye fokus og tid fra mine to små favoritter. "Mamma må bare" ble litt for ofte sagt. Og da i tillegg til mye jobbing som vikar i barnehage,
 så ble det litt mye. Rett og slett!!En annen ting er den ENORME konkurransen som er der ute på nettet i nettopp denne bransjen. Bare siden jeg startet opp for i underkant av et år siden, så vet jeg om i alle fall tre dyktige jenter som har startet opp nettbutikker som er interiørbasert. Men det er nok MANGE flere. Man må gjøre ting riktig, å ha de rette varene som ALLE vil ha.. Man må være god på å promotere varene med gode bilder og rett setting... Man må ha et STORT utvalg. Og man må; kan det virke som selge varene til Kähler... Nå er jeg litt ironisk, men jeg kjenner faktisk at jeg er SÅ lei av å se Omaggio i nesten hver enste nettbutikk og alt maset om denne jubileums-vasen med gullstriper var helt vilt spør du meg...
Og jammen "må" vi visst ha vasen med sølvstriper som kommer snart... det er vel grenser for hvor mange vaser med noen enkle striper på et menneske kan ha bruk for... der fikk jeg sagt det.... Og fornærmer helt sikkert noe med dette. De er virkelig fine, men ikke SÅ fine... Det blir for mye likt og det er liksom noen ting som bare alle MÅ ha. Derfor har jeg i min nettbutikk vært litt bevisst på å ha noen ting som ikke alle andre har og det har jeg fått positiv tilbakemelding på. Jeg ble nok også litt snever da jeg ikke ville risikere å ta opp et gigantisk lån for å kjøpe inn masse varer. Litt for liten i den store sammenhengen og det er jammen dyrt å være liten i en slik bransje. Mye går vekk i frakt, toll og annet når man bestiller inn i liten skala.


En annen ting er følelsen av å bidra positivt i forhold til miljøet.
Bare det lille jeg har bestilt inn har produsert en så vannvittig mengde med avfall at jeg er helt sjokkert!!!! Jeg er veldig bevisst på slikt i mitt dagligliv og kaster sjelden ting bare rett i søpla uten at det er vurdert om det kan resirkuleres, selges eller at noen kan arve det. Det er rett og slett en liten bismak å være med på å skape mer søppel til det søppelhavet som allerede stadig vokser.. 

Jeg takker ydmykt for meg og har all respekt for de dyktige som har fått til dette og som har store nettbutikker som oser at kvalitet. Det er jammen en vannvittig stor jobb som ligger bak. Det vet jeg ALT om nå. Bare det å hele tiden skulle servere gode produktbilder og stemningsbilder i sosiale medier er en full jobb i seg selv... 

En gigantisk takk vil jeg til slutt gi til min skolevenninne Lise, som driver den herlige nettbutikken Festfabrikken. Den er virkelig verdt et besøk. Både på nett, men også i hennes skjønne butikk i lille Brevik og de to søsterbutikkene i Oslo og snart i Mjøndalen. Hun er et rivjern av ei jente som har fått til så mye, men samtidig har hun vært så snill og behjelpelig med meg i forhold til min nettbutikk. Hun har gjort alt hun kan med kontakter og diverse for at jeg skulle lykkes best mulig. Tusen takk!!!
Keep up the good work. Blir moro å følge ferden din videre!!

Da er det opphørssalg i nettbutikken, så slå til her