torsdag 28. mars 2013

Fuglerede med vaktelegg








Rett før påske fikk jeg kjøpe en noen vaktelegg av onkel
 fra gården Blomstadli.
De regnes som en delikatesse,
 men de jo også så lekre som dekorasjon.






Jeg ville lage en dekorasjon til påske med dem
og endte opp med å binde/flette et lite rede
av bjørkekvist og festet et par grener med
puselabber på toppen.







Som fyll brukte jeg litt av det jeg fant i hagen 
og litt ull jeg hadde liggende.











Vakteleggene er bare vakre og skaper den rette påskestemningen.




Ha en fortsatt herlig påske.






mandag 25. mars 2013

Lapper uten melk








I dag har vi kost oss med lapper til lunsj.
 Jeg gjorde litt om på oppskriften jeg vanligvis bruker.

Oppskriften jeg brukte i dag var slik:



4 stk egg
1 dl sukker
2 ts vaniljesukker
4 dl havremelk
5 dl økologisk lettkokt havregryn
3 dl grovbakstmel av hvete og rug
2 ts bakepulver




Disse ble veldig gode med litt smør og sukker på.






Lille prinsesse hadde tatt av tiaraen da vi spiste :)




Ha en fortsatt fin mandag.






mandag 18. mars 2013

Give away





Nå er det tid for en giveaway her på Anemones skafferi.
Denne flotte pakken med varer fra Festfabrikken.no  
 kan du være heldig å vinne. 
Her er det produkter for omkring 450 kr.





Her viser jeg et eksempel på hvordan man kan 
bruke det som er i premien.
 Jeg har bakt en gulrotkake med deilig 
creamchees-frosting og pyntet med bringebær.
Ekstra fin blir kaken med en vimpel.






Det du trenger er vanlig hyssing, tape, papirsugerør og en saks.






Man limer sammen tape-bitene bortover hyssingen 
og klipper de i den formen man ønsker.



Det du trenger å gjøre for å delta for å vinne 
disse produktene er følgende:


1 lodd for å skrive kommentar på dette innlegget

2 lodd for å like Festfabrikken på facebook her(hvis du allerede liker Festfabrikken får du to lodd likevel)

1 lodd for å like Anemones skafferi på facebook her eller følge bloggen.

Du kan altså til sammen få 4 lodd.


Husk å skriv i kommentaren din hvor mange lodd du tar. Og har du ikke blogg,så må du skrive navn og e-mailadresse.



Trekning vil bli fortatt 1.mai


Lykke til alle sammen.


søndag 17. mars 2013

Roser på hell






Bordet og tallerkenhyllen er fra spisestuen min.
 Her har jeg keramikken jeg begynte å samle på
da jeg var 18 år, altså 16 år siden......
  Det står litt på skeiva og en kopp er snudd, 
men sånn er jo livet :) 






Rosene jeg viser her kjøpte jeg for 10 dager siden.De har bare holdt seg så fint.
De er færre enn de var og stilkene er kortere og de har også begynt 
å å få en liten brett på kronbladene, men det er jo bare sjarmerende.
Elsker den rosa fargen mot den blå fløtemuggen. 
Bruker ofte denne muggen til avklipte roser på hell.







Eneste tegn på påske her i huset er denne påskeliljen.
Den har vært så gnien med knoppene sine.
Sikkert blitt helt skremt av siste dager snøfall.





Ønsker dere en fortsatt fin søndagskveld.





mandag 11. mars 2013

DIY- a-la Antibes




Turen vi hadde til Frankrike i vinterferien var virkelig en høydare for meg.
Jeg bare elsket atmosfære, de flotte bygningene og
 ikke minst den gode tilgangen på gode råvarer og matvarer.

Mest av alt likte jeg nok markedet. 
Der bungnet det av godsaker av alle slag.
 Oliven, tapenader, krydder, citrusfrukter med grønne friske blader på...
Tenk å hatt et sånt i nærheten...















Jeg kjøpte med meg litt av hvert av herlighetene.
 Blant annet poser med 
lavendel og provence-krydder.
Disse tenkte jeg kunne benyttes til en liten DIY.






Jeg liker veldig godt slike Norges-glass.
 Dette kjøpte jeg på Åhlens.
Tavleetikettene kjøpte jeg på Søstrene Grene 
til en veldig billig penge. 






Innholdet skrevet på med kritt.
















torsdag 7. mars 2013

Jenteparty




































Dette er mitt bidrag til Nib sin mars-utfordring
"Jenteparty"

Se flere bidrag her.





Neste uke vil det bli en give-away fra fine Festfabrikken
her på bloggen


tirsdag 5. mars 2013

Nytt design på header.



Siden jeg startet med bloggen i november -12 har jeg lært veldig
 mye i forhold til hvordan ting foregår i de sosiale mediene.
Men ikke minst har jeg måttet prøve meg på masse 
nytt på den tekniske siden.

Drømmen er jo som tidligere nevnt en internett-butikk 
når den blir en realitet vil jeg ha et helhetlig design
 som går igjen som en profil på alt. På bloggen, 
facebook, instagram og internettbutikken.
Vurderte å leie hjelp til å lage et design, men så synes jeg
 det hadde vært moro å prøve meg litt selv.

Ved å leite på nettet etter råd, kom jeg over siden 
123rf.com. Der er det et veldig stort utvalg av fine bilder og illustrasjoner.
 Disse kan man benytte seg av ved å betale en veldig grei
 pris. Summen variere i forhold til hvor mange bilder man vil laste ned.





Her fant jeg denne illustrasjonen som jeg likte veldig godt
og som jeg synes utstrålte det imaget
som jeg vil ha på min business.


Bildet redigerte jeg videre i Picasa,
der jeg la til tekst.


Resultatet ble etter dette slik:







Sier meg fornøyd med det og er glad for pengene som er spart 
og ikke minst har jeg gleden over at jeg klarte det selv.








Til slutt et bilde av papirene som ligger på
 stuebordet klare til å bli sendt;
registrerings-papirene for enkeltmannsforetak :) 
SPENNENDE!!!



Ha en fortsatt fin-fin tirsdag.









fredag 1. mars 2013

Hjemmelaget granola








I går hadde jeg fridag og var en tur innom mitt absolutte favorittbakeri;
Rent mel i posen.
Der ble jeg inspirert til å prøve å lage min egen granola.
Fikk tips om å langtidsbake det i ovnen på svak varme
 og bruke en magisk ingrediens: 





honningen fra Blomstadli.



Prøvde meg bare litt frem med mengde.
Her er oppskrift:


ca 7 dl store havreflak
3 store ss med honning
3 ss kokosolje
ca 5 dl hasselnøtter
1 neve mandler i biter
litt tørkede tranebær
litt rosiner
10 tørkede aprikoser i biter


Smeltet kokosolje og honning på svak varme
før jeg blandet det inn i resten.
Bakte det på 100 grader til det var sprøtt og godt.
Hvis du vil ha det søtere så kan man bare ta mer honning.








Med blåbær og yoghurt
blir dette en nydelig frokost.






Frokosten er servert.







Jeg er så glad i dag, for min kjære mann overrasket meg med
 å kjøpe en makrolinse i går. Den gjør det så mye
lettere å ta detaljbilder.
Yohoooo :)