fredag 30. november 2012

onsdag 28. november 2012

Når en pepperkake-baker...Nå er pepperkakeoppskriften vi elsker på plass på tavla i spisestua vår.


Da kan vi bare sette i gang med baksten av pepperkakehjerter og annet moro til helga.


Alle hjerter gleder seg. 
mandag 26. november 2012

Jeg drømmer om ...  ... en hvit desemberGlitrende snø og rim.Bildene er tatt en fantastisk vinterdag av min mann og jeg da vi gikk oss en tur på vårt tidligere hjemsted i Vestfold.
 Det var ikke bare sol og masse snø, men alt var dekket med den fineste rim..


søndag 25. november 2012

Kongler fra mammas hage

Dette treet laget av trematerialer har jeg hatt stående lenge ubrukt. 
 Den ville bli fin hvis jeg dekket den med kongler..
Jeg fikk med meg en kurv med kongler fra mamma som hun tidligere hadde plukket i deres hage. Da var det bare å sett i gang med limpistolen.
Det gikk med mye lim, så jeg må ut og handle mer før jeg kan dekke resten med kongler. Kommer bilde seinere med det ferdige resultatet. 


torsdag 22. november 2012

Sakte, men sikkert..                                    ...fylles huset av julens lukter.tirsdag 20. november 2012

D I YDette er et avlastningsbord som jeg laget med veldig god hjelp av min mann for en stund siden. Her har vi brukt en hobbyplate og to trappegelender fra Coop Obs bygg og under hobbyplaten noen lister som vi hadde liggende. Malte alt i fargen eggehvit.
Oppå dette avlastningsbordet står blant annet denne vasen som jeg har arvet og som er fra min farmors barndomshjem. Veldig moro å blande inn ting som har en historie i vår familie, inn i interiøret. Det sies at denne vasen og dens tvilling som min storesøster har, er blitt reddet ut fra to husbranner.
Denne planten er så fin og heldigvis så enkel å få til. Den står i et røverkjøp jeg gjorde en gang på den superfine butikken Tinnies hus i Tønsberg.

mandag 19. november 2012

Førjulskos


Interiørblad er en stor del av mine juleforberedelser. Jeg elsker å se i dem igjen og igjen. Begynner med dette hvert år i begynnelsen av oktober, når julemagasinene begynner å komme i butikkene. Da begynner jeg å drømme meg vekk fra de mørke høstkveldene mot den deilige juletiden..  Ble så inspirert og ikke minst imponert over julehuset til http://vibekedesign.blogspot.no/ i dette bladet. Dette var jul med stoooor j for meg. 

søndag 18. november 2012

Nydelig høstdag
 I dag har søndagsturen gått til en av mine barndoms lekeplasser. Det er hagen til en tidligere direktørbolig, som var en stor og spennende tumleplass med masse trær og spennende vekster. I dag var denne hagen fylt av herlig lys og kledd i høstfarger.lørdag 17. november 2012

Mitt første innlegg.I dag vil jeg hive meg ut i blogg verden. Har fulgt med på avstand en stund og blir så utrolig inspirert. Nå er jeg klar for å prøve meg her jeg også. Er med en viss ærefrykt jeg begir meg ut i dette, fordi det er så utrolig mange flotte blogger og kreative sjeler der ute. Men et sted må man jo begynne...
Mitt første innlegg vil være om min vinter/julekrans som jeg laget av diverse typer kvister som jeg fant i min egen hage for noen år tilbake. Har også festet på et par kvister med vrihassel som lenge har vært en favoritt her i gården. Men i år ville jeg "pimpe" kransen litt med noe som ser ut til å bli min nye favoritt, nemlig noen lerkegrener som jeg fant på en tur med ungene.

Har oppdaget lerkegrener gjennom flotte innlegg i andre blogger, som f.eks vibekedesign.blogspot.com. Har blitt så inspirert av hennes blogg til å bruke enda mer av naturen inn i interiøret,så denne julen blir det en del av det her også.

Her henger kransen på ytterdøra vår og er første lille skritt mot et julepyntet hus.